top of page
pexels-andrea-piacquadio-3757942.jpg

Beschikbaar in:
Kapelle Vlissingen

Bindweefsel
massage

Deze massagetechniek wordt toegepast bij een verhoogde spanning van het bindweefsel. Het zorgt ervoor dat klieren, organen en andere lichaamsdelen gestimuleerd worden, waardoor blokkades verdwijnen. Bij bindweefselmassage komen afvalstoffen los die zich door de spanning langere tijd hebben opgehoopt in het lichaam. Daarnaast verstevigt en verjongt de massage de huid door de aanmaak van collageen.

 

Maak een afspraak via 06-46392813.

Wanneer bindweefselmassage?

Bij bindweefsel gaan we er vanuit dat als er een storing is in een orgaan,

lichaamsdeel of lichaamsfunctie dat dt terug te vinden is  aan de oppervlakte

van het lichaam. Hierdoor is het mogelijk bepaalde zones te behandelen en te

prikkelen met als doel het orgaan, lichaamsdeel of lichaamsfunctie positief te

beïnvloeden. Daarom raden we aan voldoende water te drinken in de dagen

na de behandeling, zodat het lichaam deze afvalstoffen kan afvoeren.

 

Wanneer jij klachten hebt als slappe huid, hoofdpijn, gewrichtsproblemen, rug,

buik-en borstkas aandoeningen of last hebt van chronische verkoudheid kan

bindweefselmassage helpen de klachten verminderen. Wanneer jij bijvoorbeeld

vaak pijn in jouw benen hebt, kan deze massage ervoor zorgen dat de bloedtoevoer toeneemt waardoor de pijn vermindert. Door het prikkelen op bepaalde zenuwvezels worden de problemen zodanig aangepakt dat het lichaam wordt gestimuleerd om zich te herstellen. Zo kan jij weer klachtenvrij jouw dagelijkse activiteiten oppakken.


Deze methode is ook om te draaien. Op het moment dat er verschillende afwijkingen zijn binnen een huidzone zoals overgevoeligheid, verklevingen, kleur of temperatuurverschil kan men er vanuit gaan dat er een verstoring is in het orgaan of de lichaamsfunctie binnen is het lichaam.

Bindweefsel is een vorm van weefsel dat onderdeel uitmaakt van alle organen van het lichaam van mens en dier. Bindweefsel heeft een steunende, dan wel verzorgende functie. Bindweefsel beschermt de organen en bepaalt hun vorm. De onderlinge beweeglijkheid van de organen wordt verzorgd door het bindweefsel. Bindweefsel vormt ook de weg waarlangs bloedvaten en zenuwen naar de organen worden geleid; de meest verbindende van alle bindweefselfuncties.

  1. Collagene vezels bestaan uit het eiwit collageen daardoor behoudt het lichaam zijn vorm.

  2. Reticulaire vezels zijn een variant op de collagene vezels.. Deze fijne vezels verlenen ondersteuning aan de beenmergcellen en veel organen. Vooral in de lymfeorganen milt en lymfeklieren.

  3. Elastische vezels zijn dunner en heel elastisch. Deze vezels komen bijvoorbeeld voor in wanden van bloedvaten, omdat die juist heel rekbaar moeten zijn.

 

Een belangrijk gemeenschappelijk kenmerk waarin de bindweefsels zich onderscheiden van de andere weefsels is het feit dat bindweefsel bestaat uit een populatie van gespecialiseerde cellen, ingebed in grote hoeveelheden tussencelstof of extracellulaire matrix in de intercellulaire ruimte. De cellen staan hooguit via dunne uitlopers of soms in het geheel niet in direct contact met elkaar.

pexels-cottonbro-3997983.jpg
bottom of page